3 ЕТАПИ ЗНИЖЕННЯ ВАГИ | Вправи та дієти | Медицинский центр Molfa • Закажи консультацию врача сейчас!
 

3 ЕТАПИ ЗНИЖЕННЯ ВАГИ

30 Червня, 2020by admin

Як і будь-який системний тривалий стан, підвищена вага вимагає комплексного підходу, чіткого алгоритму та постійності дій.

У медичному центрі «Мольфа», за адресою: Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 34Г, процес схудення (боротьба із зайвою вагою) проходить в 3 етапи:

I етап – ДІАГНОСТИКА

  • Скринінг причин надмірної ваги;
  • Вимірювання складу тіла;
  • Постановка попереднього діагнозу;
  • Призначення необхідних аналізів та інструментальних досліджень (загальні аналізи крові, біохімія крові, гормональний фон, УЗД органів черевної порожнини з зачеревним простором, щитовидної залози);
  • Вибір програми зниження ваги;
  • Лікування супутніх захворювань;

II етап СХУДНЕННЯ (2-12 місяців)

  • Виявлення прихованих причин надмірної ваги: ​​медичних, психологічних, дієтологічних, способу життя;
  • Послідовне усунення причин надмірної ваги;
  • Створення здорових звичок;
  • Навчання ефективному проходженню зривів і «плато»;
  • Управління з тягою до емоційної їжі;
  • Тренування здорових звичок;
  • Відкриття нових радощів і інтересів крім їжі;
  • Отримання задоволення від їжі без зайвих кілограмів;
  • Створення автоматизму в здорових звичках;
  • Задоволення своїм тілом і зовнішнім виглядом;
  • Набуття легкості і збільшення енергії;
  • Супровід до досягнення результату;

III етап ЗАКРІПЛЕННЯ РЕЗУЛЬТАТУ (6 місяців)

  • Розширення раціону;
  • Корекція тіла після схуднення.

Всі вище перераховані заходи проходять під контролем лікаря дієтолога спільно з іншими фахівцями: ендокринолог, гінеколог, уролог, терапевт, кардіолог.

Хочете оцінити результати рекомендацій по харчуванню?

Найчастіше простий моніторинг ваги недостатній, оскільки він не дозволяє контролювати розвиток жирової, м’язової і кісткової тканини, основних елементів, які становлять поняття «вага», не слід забувати і про воду. Метод біоімпедансометрії надає необхідний обсяг інформації про склад тіла, який, в залежності від отриманих результатів, доктор зможе ідеально адаптувати подальшу діагностику і лікування, в залежності потреб пацієнта.

Біоімпедансометрія (BIA) або біоімпедансний аналіз – обстеження, яке вам швидше за все запропонувати зробити дієтолог в медичному центр «Мольфа» Київ. Але оскільки послуга не безкоштовна, розберемо необхідність її проведення і точність.

Що таке Біоімпедансометрія? 

Це не просто вимір ваги, це метод оцінки складу тіла. У комерційних цілях використовується не так давно, з середини 80-х років минулого століття. Метод BIA заснована на тому принципі, що електричний струм протікає з різною швидкістю через організм, в залежності від його складу. Тіло людини складається в основному не тільки з води з іонами, завдяки яким може текти електричний струм. А також, наш організм містить жири. У свою чергу жир проводить струм значно слабше, ніж м’язи або кістки. Отже, існує прямий зв’язок між концентрацією іонів і електричну провідність і непряма між концентрацією іонів і опором розчину. Значить, м’язова і жирова маса тіла можуть бути обчислені по різниці провідності. Тобто прилад, фактично визначає опір проходженню електричного струму через тканини тіла, яке потім використовується для розрахунку загальної води організму (ЗВО). ЗВО в свою чергу використовується для оцінки знежиреної маси тіла і за різницею із загальною масою тіла вираховується кількість жиру в тілі.

Які основні показники, надані вагами BEURER, які будуть використовуватися?

  • Рівень жирової маси
  • основний метаболізм
  • Потреби в енергії
  • Кістякова м’язова маса кінцівок
  • Рівень метаболічного білка
  • Активна клітинна маса
  • Швидкість гідратації без жиру (рівень вільної від жиру без жиру)
  • Водний баланс натрію / калію
  • Водний баланс без жиру
  • Рівень внутрішньоклітинної води
  • Рівень позаклітинної води.

Дані показники використовує в своїй роботі лікар дієтолог, гастроентеролог, ендокринолог для зниження (нормалізації) ваги (ожиріння), так і для набору ваги, так само в такому напрямку, як спортивне харчування, для того щоб правильно була підібрана дієта.